510 SKYPE

© Bengt Agert uppdaterad 170411

SKYPE

Har du inte prövat  internettelefoni pröva det ! Installera och pröva!

Ett billigt sätt att ringa inte minst till utlandet.

Skype är gratis skype och då ringer man över  internet med plattan och man kan ringa andra skypeanvändare  det kostar ingenting.

Går också att ringa vanliga telefonnummer och man betalar då in tex 150 kr till Skype fungerar som ett telefonkort. Samtalskostnaden är låga i hela världen.

Man kan ha skype på plattan i mobilen och i datorn samtidigt

Hur det fungerar på dator en instruktionsfilm  YouTube  

Lite mer om skype

Med skype ringer man gratis via internet till någon annan som har skype eller till en vanlig telefon via internet men då behöver man betala in pengar för att ringa. Websamtal till annan skypeanvändarte på dator eller platta kostar inget. Man kan välja vanligt samtal eller videosamtal.

Den som blir uppringd första gången måste godkänna att du kan ringa och den uppringde får ett meddelande som ska bekräftas först.

Ingen kan alltså ringa till dig på skype utan att du godkänt numret först.

Sök i sökrutan  efter personer du känner som har  eller kan ha skype sök med epostadress eller namn

Man kan välja videosamtal eller vanligt samtal. Vid videosamtal startar den främre kameran på plattan och du filmas under samtalet om plattan är vänd mot ansiktet.

Skype kan användas på dator platta och mobil och man kanha det installerat på alla och logga in med sitt microsoftkonto eller bara skapa ett skypekonto

Har man en dator rekommenderas att  installera skypeprogrammet där då det är lättare att lära sig och alla nummer som man hittat kommer sen över till plattan automatiskt när man loggar in på Skype.