507 Enkel bra laserskrivare svartvitt för wifi

Enkel bra skrivare och app för platta

© Bengt Agert uppdaterad 170312

SKRIVARE  Om man vill ha en allsidig skrivare som även kan användas av en platta är en liten enkel Laserskrivare att rekommendera. Den ska vara trådlös (Wifi) och fungera med sk  google cloudprint .

Jag har tre års erfarenhet av en billig Samsung laserskrivare under 1000-lappen som fungerar utmärkt att skriva ut från platta . Senaste modellen .

Bra app som passar både iPad och android är appen printershare   den klarar flera anslutningssätt .

Fungerar även med kabel till Android då behövs en liten adapter till plattan fråga på KjelloCo  Ipad tillåter inte kabelanslutning för utskrift  (bara för bilder).

Vad är cloudprint? Dokumentet skickas via internet (reser runt i världen…)innan  den hamnar på skrivaren trots att skrivaren står intill. I praktiken oskyddat då det inte är krypterat. Man ska liksom i mail (och telefoni) inte hantera känslig information via internet med cloudprint typ lösenord, affärshemligheter .Risken är liten  för gemene man att vara ”avlyssnad”.

För att kunna skriva ut med cloudprint behövs ett googlekonto  och att skrivaren är ansluten till nätverket (WiFi) hemma.

Skrivaren och routern har en knapp som heter WPS Tryck på Skrivarens knapp därefter WPSknappen på routern – en liten ledlampa brukar tändas när man tryckt på WPS .

Inom någon minut brukar inställningarna var färdiga så att skrivaren är ansluten till nätverket. Har inte den egna routern WPS knapp då är det dags att byta ! WPS förenklar anslutningen av moderna trådlösa enheter som kommer mer och mer.

Det går också att söka efter skrivaren i en dator på traditionellt sätt via enheter/skrivare i kontrollpanelen om WPS saknas . Krånlar det sök då efter trådlös skrivare så brukar det fungera. Drivrutiner som behövs  finns antingen  i datorn eller laddas över från skrivaren- man behöver ingen CD-skiva med drivrutin nuförtiden.

Sen aktiverar man Cloudprint inloggad på google  i en dator och i webläsaren Chrome.

Leta upp inställningar/avancerade inställningar /google  cloudprint. Bara att aktivera genom att klicka på rutan när man hittat stället och därefter klicka på ”söka efter skrivare” Om skrivaren ansluten till nätverket hittas den lätt

Sen behövs inte datorn mer för utskrift via cloud i paddan.

När man är loggat in på google i paddan  med samma googlekonto som användes i datorn tex viaGoogleappen ochsen  startar Appen printershare hittar paddan skrivaren.

 OBS Man måste vara inloggad på google med samma konto som man använde på datorn vid inställning av cloudprint)

För att kunna skriva  ut från någon app går man via ”dela” och ”skriva ut” då hittar man skrivaren.