105 Plattans delar

©Bengt Agert   uppdaterad 170416

Plattans delar

Det finns olika modeller av plattor och de är indelade i 2 modelltyper WiFi och 4G  en ändelse som används till modellen. Båda modellerna kan koppla upp på internet med WiFi via en router hemma . 4G modellen har dessutom ett simkort  med  eget internetabonnemang och kan användas överallt.

De flesta använder plattan mest hemma kanske tar med på resa ibland och det finns många ställen att koppla upp med WiFi. Då räcker WiFi varianten.

Behöver man använda plattan överallt i Sverige där en mobiltelefon fungerar väljer man 4G-varianten med internetabonnemang.

Ett bättre alternativ än 4Gplatta med internetabonnemang är en WiFiplatta och en liten bärbar  batteridriven router med internetabonnemang då kan flera ansluta till samma abonnemang .  Läs på Telia

 Android plattor

Principen den samma för android som iPad  Hemknappen i Ipad är i Androidmodeller ersatt av tre ikoner eller 2 ikoner och en enkel hemknapp –  ”hem” , ”backa” och ”appar standby” är enklare att hantera en iPads hemknapp. Placeringen av knappar och ikonerna på plattan kan variera med androidmodell. Androidmodellen Sony Z3  visas efter iPadbeskrivningen.

iPadens uppbyggnad

Bilderna är för en nyare modell iPad Air 2 4G som har ett simkort-  WiFi versionen är mest använd

Äldre  modeller av iPad har smärre avvikelser  ex googla efter ipad2 och leta sen i fliken bilder
ipad1a

ipad2

ANDROID Sonyplatta Z3

(Vattentät platta med plastskydd för anslutningspunkter)

 

Sony1

Nederkant plattan tre ikoner ”knappar” alla mycket användbara om man kör fast i en app

sony 3