103 GRUNDER ANDROID

©Bengt Agert   uppdaterad 170403

9 GRUNDÖVNINGAR androidplatta

Övningarna lånade från Vuxenskolan -Bilderna en lite äldreandroidmodell

Dessa grunder ska man  öva på så de sitter i ryggmärgen….

android-1

Ladda upp batteriet när ca 20% kvar av batterikapaciteten och ta bort laddningskabeln när batteriet är fulladdat. Låt inte laddaren vara ansluten i onödan det ger längre livslängd för batteriet.

android-2

android-3

Anm Om locket ”stänger av” plattan notera att det är bara är standby- läge som drar lite ström . Plattan kan användas längre innan den behöver laddas  om den stängs av varje dag dessutom får batteriet längre livslängd

Android 4.jpg

ANM Hem knappen kan var husikon på vissa modeller

Tre viktiga knappar ”Hem” i mitten och ”komma tillbaka” pilformad ikon och ” appar i standby” ikon fyrkant   – Stäng av standby appar genom att dra en och en med fingret utåt skärmkanten eller peka på kryss eller ta bort all med en ikon . Rensning från standbyappar varje dag underlättar användandet av appar. Om man kör fast i en app rensa bort den från standby och starta sen appen igen.

android-5

Övning 7

Man behöver ett Googlekonto för att kunna logga in på Playbutiken och det har nog de flesta som använder Android. Om man inte använder  epostadress gmail rekommenderas det!- kan användas som reservepostadress eller som e-postadress till plattan om man inte vill använda sin ordinarie e-postadress där. Gmail har samma inloggning som google och funkar bäst med appen gmail.

Ladda ned appar android

Android 6.jpg

android-7

android-8

Fodral för skydd av plattan bör vara utformat så att man ser alla knappar och lätt kan ansluta laddningskabel då enklare att hantera plattan.

Det finns totalt 20 övningar i Vuxenskolans material som hittas i cirkelmaterialet.